Etusivu » Uutiset » Kokkolan Satama investoi konttinosturin modernisointiin – Notra toteuttajana

Kokkolan Satama investoi konttinosturin modernisointiin – Notra toteuttajana

Kokkolan Sataman ja Notra Oy:n edustajat allekirjoittivat sopimuksen 8. toukokuuta konttipukkinosturin modernisoinnista. Investointi tuo merkittävästi lisää tehokkuutta Kokkolan Sataman kautta tapahtuvaan konttiliikenteeseen.
Modernisointi vaikuttaa Kokkolan Sataman käsittelykapasiteettiin positiivisesti. Kokkolassa konttiliikenteen määrä on moninkertaistumassa samalla kun konttilavojen koko kasvaa. Seitsemäntoista konttirivin nosturi on suunniteltu modernisoinnin jälkeen käsittelemään parhaimmillaan yli 60 TEU:ta (Twenty-foot Equivalent Unit) ja 25–30 konttia per tunti.
Konttinosturin modernisointia koskevan sopimuksen allekirjoitustilaisuuteen osallistuivat Notra Oy:n myyntijohtaja Tomi Ojanen (oik.) sekä Kokkolan Sataman edustajina toimitusjohtaja Torbjörn Witting ja tekninen päällikkö Tapio Lampinen.
”On hienoa, että Suomesta löytyy tällaista modernisointiin liittyvää osaamista. Kokkolan Satamassa olemme hyödyntäneet pitkään modernisointia nosturikapasiteetin lisäämisessä.” – Kokkolan Sataman toimitusjohtaja Torbjörn Witting
Modernisoinnin yksi etu on kustannustehokkuus sekä sen yhteydessä pystytään lisäksi parantamaan esimerkiksi energiatehokkuutta ja työturvallisuutta.
Nosturin tekniikkaa ryhdytään purkamaan kesäkuun alussa ja ensimmäisten komponenttien tilaukset ovat jo alkaneet. Modernisoinnissa nosturiin muun muassa asennetaan uusi käyttöjärjestelmä, minkä lisäksi mekaaniset osat moottoreineen ja jarruineen huolletaan ja tarvittaessa kunnostetaan. Nosturiin rakennetaan myös valmius bulkin käsittelyssä käytettävälle kahmarille. Nosturi valmistuu marraskuuhun mennessä.

NotraTekin tiedote

Hannu Rinne ja Notra Oy ovat perustaneet uuden yrityksen, joka kantaa nimeä NotraTek. Toiminta on käynnistynyt ja sitä kehitetään järjestelmällisesti eteenpäin.

Lue lisää

Notran osaaja esittäytyy

Hannu Heikkilä: ”Notran ammattitaidolle on jatkossakin tarvetta maailmalla.”
Hannu Heikkilä on pian 56-vuotias kokenut ammattilainen ja hänellä on laajan kokemuksensa sekä…

Lue lisää

Notraan olen voinut luottaa

”Toimitamme ja valmistamme paperitehtaiden valmiiden paperirullien jälkikäsittelyjärjestelmiä, kuten kuljetus- ja pakkausjärjestelmiä kokonaisina projektitoimituksina ympäri maailman.”

Lue lisää

Kiitos!

Palaamme asiaan mahdollisimman pian.