Etusivu » Töissä Notralla » Saksalainen David Mack työharjoittelussa Notralla

Saksalainen David Mack työharjoittelussa Notralla

Saksasta Aalenin kylästä Raumalle syyskuussa saapunut David Mack on viihtynyt hyvin Suomessa ja Notralla. David tuli Notralle Erasmus+ vaihto-ohjelman kautta 10 kuukautta kestävään työharjoitteluun. Hän valmistui kesällä Boschilta sähkö- ja automaatioasentajaksi. Ennen Suomeen saapumista hän oli kerännyt työkokemusta muun muassa Boschin autotehtaalta työskennellen elektroniikka- ja automaatiolaitteiden asentajana sekä korjaajana.
Notralla David on päässyt tekemään hyvin monipuolisia työtehtäviä ja olemaan mukana erilaisissa projekteissa, aivan kuten muutkin notralaiset. Hänen työtehtäviinsä on kuulunut esimerkiksi sähkökeskuksien kytkemistä, SCADA-ohjelmointia sekä monipuolisia tehtäviä projekteissa.
David työn touhussa.
David - Notra - tyky-päivä
David viettämässä Rauman aluehuollon tyky-päivää Merikarvialla.
Mietittyään työskentelemistä ulkomailla, oli Suomi ollut Davidin ykkösvaihtoehto alusta asti. Mielestään hän on sopeutunut hyvin: ”Täällä kaikki välittävät toisistaan, ovat avoimia ja suorasanaisia hyvällä tavalla. Suomalaiset saattavat olla aluksi hiljaisia, mutta useimmat paljastuvat aika puheliaiksi. Suomessa ollaan myös hyvin ratkaisukeskeisiä. Saksassa työpäivät ovat pidempiä ja siellä katsotaan usein omia tuloksia, täällä taas tehdään enemmän yhdessä, eikä asioista oteta niin paljoa painetta. Mielestäni Suomessa keskitytään paljon työn tuottavuuteen ja yhdessä tekemiseen. Saksalainen työkulttuuri on aika erilainen, kuin suomalainen.” Vapaa-ajallaan David on käynyt muun muassa katsomassa paljon jääkiekkopelejä ja hän pääsi työkaverinsa kanssa myös hirvimetsälle, jota piti erittäin hienona kokemuksena.
Notralta Davidin ohjaajana on toiminut automaatioinsinööri Jari Halminen. Jari kertoo Davidin olevan erittäin motivoitunut ja innokas oppimaan uutta. Davidin ammatillinen lähtötaso ja oppimisvalmius on ollut erinomaista ja yhteistyö molemmille mieluista. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Kiitos!

Palaamme asiaan mahdollisimman pian.